اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

مجله فارس پلاس  /  روایت روز

زندان اوین، بَدَل پوتین و کودتا در چین!/ جنگ نوین پنتاگون علیه ایران، روسیه و چین چگونه است؟

طی شش ماه اخیر شایعاتی بی‌اساس پیرامون رهبر انقلاب، رئیس جمهور روسیه و رئیس جمهور چین منتشر شد؛ از طرفی در کشور شاهد سیل دروغ با کلیدواژه‌های نظیر اوین، شریف و ... هستیم که نشان از یک کارزار هوشمند جعل واقعیت است.

زندان اوین، بَدَل پوتین و کودتا در چین!/ جنگ نوین پنتاگون علیه ایران، روسیه و چین چگونه است؟

مجله فارس پلاس:‌ ارتش آمریکا درحال آزمایش نسل نوینی از جنگ است که راهبرد خود را بدون شلیک یک گلوله در کشورهای جهان جلو ببرد. پیاده نظام این جنگ ذهن‌های مسخ شده‌ای هستند که زیر بمباران اخبار جعلی، قوه تحلیل از آنان گرفته شده است.

امروز شبکه‌های اجتماعی نظیر توئیتر و فیس بوک برای کاربران جهانی معادل اینترنت و پست‌های منتشره در آن جایگزین رسانه‌های شناسنامه دار شده  است. روند نیز به این ترتیب است که خبری در فضای مجازی مکرراً پخش می‌شود و جریان اصلی رسانه‌ای، آن خبر را به دلیل تواتر، به عنوان یک فکت تیتر می‌کند.

ماجرای سال ۱۳۹۹ میانمار یکی از این نمونه‌هاست. یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ یک حساب کاربری فیس‌بوک در حال پخش لایوی (live) بود که ظاهراً صدها تن از مردم میانمار در خیابان‌ علیه حکومت دست به تظاهرات زده‌اند.(حکومت وقت، مخالف «آنگ سان سوچی» مهر غرب در میانمار به دلیل تقلب در انتخابات بود.)

بررسی‌ مجله «MIT Technology Review» نشان می‌دهد که این ویدئو لایو در مجموع بیش از ۱.۵ میلیون بازدید را به ثبت رساند و قریب به ۵۰/۰۰۰ بار به اشتراک گذاشته شد. این آمار در کشور ۵۴ میلیون نفره میانمار قابل توجه است. ماجرا از اینجا جالب‌تر می‌شود: همین ویدئو کمتر از ۵ ساعت بعد مجدداً پخش شد! این اتفاق روز بعد نیز تکرار شد و هربار ادعا بود که این ویدئو پخش زنده از تظاهرات است! [1]

هدف چه بود؟ القاء گزاره‌ای مجازی که واقعیت بیرونی ندارد. مخاطب در جهان مجازی به این نتیجه می‌رسد که انقلاب شد ولی در جهان واقعی خبری نیست.


ویدئویی که «فیس‌بوک» هر بار ادعا می‌کرد زنده (live) است!

طی شش ماه اخیر، شایعاتی بی‌اساس پیرامون فوت پوتین و کودتا در روسیه (اردیبهشت)، بیماری رهبر انقلاب ایران (شهریور) و کودتای علیه شی‌ جین پینگ رئیس جمهور چین (مهر) منتشر شد.

رئیس اسبق میز روسیه در سرویس اطلاعات خارجی انگلیس (MI۶) روز ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ در مصاحبه با اسکای نیوز (Sky News) انگلیس مدعی شد «پوتین بیمار است و بیماری او علاج‌پذیر نیست».[2] این افسر اطلاعاتی انگلیس گفت آنچه از منابعی در روسیه می‌شنویم، این است که پوتین به شدت بیمار است.


گزارش کذب اسکای نیوز انگلیس | تاریخ انتشار: ‌۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

ادعای افسر اطلاعاتی انگلیس، مکمل مصاحبه‌ سرلشکر «بودانوف» رئیس سرویس اطلاعات نظامی وزارت دفاع اوکراین بود که در مصاحبه اختصاصی با اسکای نیوز مدعی شد «رهبر روسیه مبتلا به سرطان است و کودتا برای عزل پوتین در حال انجام است!»[3]

دیلی استار (Daily Star) انگلیس روز ۷ خرداد از مرگ پوتین خبر داد! این وبسایت انگلیسی نوشت: «روسای اطلاعاتی انگلیس معتقدند که پوتین ممکن است مرده باشد.»

منابع اطلاعاتی انگلیس به دیلی استار خبر دادند که این بَدَل پوتین است که احتمالاً در رویدادهای عمومی نظیر رژه روز پیروزی ظاهر می‌شود! [4]


سخنرانی ۱۹ اردیبهشت رئیس جمهور روسیه
مراسم ۷۷امین سالگرد پیروزی بر آلمان نازی در سال ۱۹۴۵

منبع عکس: CNBC

شبکه مجازی بازوی اصلی جا انداختن شایعه به عنوان روایت اصلی بود.

به عنوان نمونه؛ اکانت توئیتری «Paul Cogan» با ۵۰ هزار دنبال کننده روز ۲۱ اردیبهشت با ذکر موارد از ظاهر رئیس جمهور روسیه نوشت:‌ «آیا پوتین بیمار است؟»

اکانت توئیتری «Jack Hopkins» روز ۲۰ اردیبهشت با انتشار عکسی منتسب به رئیس جمهور روسیه نوشت: «پوتین رو به موت است. به آهستگی امّا قطعی. من یکسال طبقه آنکولوژی (بخش شیمی درمانی بیماران سرطان) را مدیریت می‌کردم. این [نوع خندیدن] را صدها بار دیده‌ام.»

روزنامه نیویورک تایمز (The New York Times) آمریکا روز ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ به نقل از چهار منبع مجهول الهویه از مراقبت شبانه روزی رهبر انقلاب خبر دادند. این منابع مدعی شده بودند که تمامی جلسات علنی به دلیل وخامت احوال ایشان لغو شده است. نیویورک تایمز مدعی بود دو نفر از چهار منبع ادعایی داخل هستند و یکی از منابع نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.[5]

این روزنامه در ادامه مدعی شده بود: «وضعیت آیت الله هفته گذشته وخیم تلقی شد اما بهبود یافته است و در حال حاضر در حال استراحت است. پزشکان او همچنان نگران هستند که ایشان ضعیف تر از آن است که حتی روی تخت بنشیند!»


گزارش کذب مشهورترین روزنامه جهان |تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۱

اکانت‌های سایبری‌ توئیتر و اینستاگرام به همراه شبکه‌های خبری فارسی زبان وابسته به دولت انگلیس و عربستان سعودی این خط خبری را از قبل پررنگ کرده بودند. به عنوان نمونه؛ العربیه فارسی روز ۲۱ شهریور قبل از گزارش نیویورک تایمز نوشت: «محافظ پیشین میرحسین موسوی، [روز ۲۰ شهریور] در صفحه توئیتری خود نوشت که با گذشت ۴۸ ساعت، کماکان شیفت لایه‌های چهارگانه محافظت از [رهبر] تغییر نکرده است. او مدعی شد که در اندرونی کاخ مرمر (محل سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام که به عمد بیت رهبری زدند) خبری است که فعلاً نمی‌خواهند به بیرون درز کند

همین رویه درباره چین پیگیری شد.

کلیدواژه «شی» و عبارت «کودتای چین» در شبکه‌های اجتماعی توسط ده‌ها هزار کاربر منتشر شد. همه موارد در راستا تقویت این شایعه بود که در پکن کودتا و «شی‌ جین پینگ» رئیس جمهور چین خلع شده است. همزمان این گزاره داغ شد که «لی کیائومینگ» ژنرال ارتش چین  جایگزین  شد.


تیتر نیوزویک (Newsweek) با استناد به شبکه‌های اجتماعی

«گوردون چانگ» نویسنده کتاب فروپاشی آینده چین و مقیم آمریکا روز شنبه ۲ مهر در حساب توئیتری خود نوشت: «آنچه درون ارتش چین ظرف سه روز اخیر رخ داده - از قرار معلوم اتفاقاتی غیرمنتظره افتاده است- به ما می‌گوید که در حزب کمونیست چین آشفتگی‌هایی وجود دارد.» [6]

چانگ در مصاحبه با شبکه نیوزمکس آمریکا گفت که در چند روز گذشته رویدادهای غیرعادی رخ داده است. او این موارد غیرمعمول را «لغو ۶۰ درصد پروازها» و «تعلیق حرکت اتوبوس وقطار سریع‌السیر به داخل یا خارج از پکن» عنوان کرد. او همچنین از ویدئویی گفت که به طور گسترده به اشتراک گذاشته شده و مدعی حرکت صفی از خودروهای نظامی به طول ۸۰ کیلومتر به سمت پکن بود.

این درحالی است ویدئوی مذکور مربوط به سال ۱۴۰۰ است. این فیلم روز هشت خرداد ۱۴۰۰ (احتمالاً از سوی جریان غرب‌گرای روس) با این تیتر در شبکه‌های مجازی روسیه منتشر شده بود: «اکنون تانک‌های چینی در روسیه هستند. اشغال بخش آسیایی روسیه توسط چین به طور سیستماتیک وارد گام نهایی شده است!»[7]

همین ویدئو در روز ۴ خرداد ۱۴۰۰ در یک کانال روسی در یوتیوب منتشر شد. توضیح این فیلم جالب بود: «اشغال روسیه توسط چین! تانک‌های چینی در حال حاضر در روسیه هستند.»


یک قاب از فیلمی که مدعی حرکت ستون زرهی برای محاصره پکن است

امّا اتاق فرمان شایعات اخیر چین کجا بود؟ «راجر گارساید» دیپلمات سابق انگلیسی کتابی تحت عنوان «کودتای چین: جهش بزرگ به سوی آزادی» در سال ۲۰۲۱ منتشر کرد. «گارساید» در این کتاب مدعی شد که به زودی «شی‌» رئیس جمهور چین طی کودتایی توسط رقبا حذف خواهد شد، رهبران کودتا شکل حکومت را تغییر خواهند داد و چین به سمت آنچه دموکراسی خواند، حرکت خواهد کرد. [8]

کتاب «گارساید» در اردیبهشت ۱۴۰۰ منتشر و در آن ادعا شد که کودتا و خلع قدرت «شی‌» طی ۱۸ ماه آینده رخ می‌دهد! [9] گارساید صراحتاً ادعا می‌کند که شی قبل از برگزاری بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین ۲۰۲۲ با کودتای داخلی از سمت خود برکنار خواهد شد!

بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین ۲۰۲۲ روز یکشنبه ۲۴ مهر با حضور «شی‌ جین پینگ» آغاز شد! خبری هم از کودتا نبود.


مراسم افتتاحیه بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین |منبع:‌ رویترز

اکنون سه گزاره «مرگ پوتین» در اردیبهشت، «بیماری سخت رهبر انقلاب» در شهریور و «کودتای ارتش علیه رئیس جمهور چین» در مهر کذب بودند؛ امّا به این سادگی نباید از این موارد گذشت. «اپوزیسیون وابسته» و «بلوک آنگلوساکسون» نقطه مشترک هر سه شایعه مذکور است. عناصر اوکراینی در موضوع روسیه، عناصر سعودی در موضوع ایران و عناصر هندی در موضوع چین نیز بر تنور این شایعات دمیدند.

این نکته جالب توجهی است که هم در روسیه و هم در ایران از عبارت اشغال توسط چین پس از انعقاد قرارداد راهبردی تهران - پکن و رزمایش‌های مشترک مسکو - پکن رخ داد. نمونه مشابه دیگر ادعای «وجود بدل برای رهبر انقلاب و رئیس جمهور روسیه» یا احتمال «کودتا در روسیه و چین» است.

اکنون، ایران میدان بزرگترین حمله ادراکی در جهان شده است. پنتاگون فعالیت گسترده شامل انتشار اطلاعات جعلی آنلاین با تعدادی زیادی بات را آغاز کرده که توسط سنتکام اداره می‌شوند.(+)(+)

«واشنگتن پست» همزمان با آغاز آشوب‌ها در ایران نوشت: «عملیات روان شناختی برای ترویج روایت‌ آمریکا در خارج از کشور، امر جدیدی در ارتش [این کشور] نیست، اما محبوبیت رسانه‌های اجتماعی آمریکایی در سراسر جهان منجر به گسترش تاکتیک‌هایی نظیر استفاده از شخصیت‌ها و تصاویر مصنوعی شده است.»

واشنگتن پست منطق این عمل را اینگونه روایت کرده که بیان یک نظر از سوی مثلاً یک زن افغان یا دانشجوی ایرانی قانع کننده تر از اعلام آشکار آن از سوی دولت آمریکاست. وقتی مخاطب تحت بمباران سنگین اخباری با کلیدواژه یکسان از هزاران اکانت سایبری تا مشاهیر آمریکایی قرار بگیرد، اراده تحلیل از او سلب می‌شود. فضای مجازی حکم رینگ بوکس را پیدا کرده که مخاطب از چپ و راست زیر ضربه می‌رود. هنوز از مشت اول فارغ نشدی که مشت دوم حواله می‌شود.

نمونه آخر آن نیز جنایتِ کور در زندان اوین بود.(توضیحات مهم رئیس قوه قضائیه درباره این جنایت بخوانید) از اکانت‌های فارسی‌زبان توئیتر تا رئیس جمهور آمریکا به صورت متوالی در حال جا انداختن این روایت هستند که گویی نظام به زندان تحت حاکمیت خود حمله کرده است!

در وقایعی نظیر سارینا اسماعیل‌زاده نیز رویه همینطور بود. موضوع سارینا برای همین ۲ هفته اخیر می‌باشد، امّا بعید است همین الان کسی "داستان اصلی او" و اینکه "کجا و چه شد" را بداند. تنها این روایت متواتر درحال چرخش است که "نیکا را کشتند"، "سارینا را کشتند"، "آیتک راکشتند" و ....

سوال: با کدام سند؟ چرا کشتند؟ پاسخ: لازم به سند برای اثبات چرایی نیست، راهبرد همانی است که گوبِلز گفت: «دروغ را آنقدر تکرار کن تا به حقیقت بدل شود».


[1]:https://www.technologyreview.com/2021/11/20/1039076/facebook-google-disinformation-clickbait/

[2]:https://news.sky.com/story/ukraine-war-ex-british-spy-and-russia-expert-christopher-steele-backs-claims-vladimir-putin-is-ill-12612937

[3]:https://news.sky.com/story/ukraine-war-military-intelligence-chief-optimistic-of-russian-defeat-saying-war-will-be-over-by-end-of-year-12612320

[4]:https://www.dailystar.co.uk/news/world-news/vladimir-putin-dead-body-double-27089711

[5]:https://www.nytimes.com/2022/09/16/world/middleeast/irans-supreme-leader-ayatollah-ali-khamenei-ill.html

[6]:https://www.newsweek.com/li-qiaoming-general-center-china-coup-rumors-social-media-1746041

[7]:https://www.logically.ai/factchecks/library/f46f6f3f

[8]:https://weai.columbia.edu/events/china-coup-great-leap-freedom

[9]:https://www.washingtonpost.com/outlook/unrealistic-expectations-about-change-in-china/2021/09/08/9db0747e-f487-11eb-9068-bf463c8c74de_story.html

[10]:https://www.internationalaffairs.org.au/australianoutlook/book-review-china-coup-the-great-leap-to-freedom/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول